Annons:
Etikettsjälvkänsla
Läst 10989 ggr
Mia
1/2/11, 1:02 PM

5 tips till en bättre självkänsla

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

5 enkla tips som kan göra att du får en bättre självkänsla och tycker om dig själv!

Det finns inga genvägar till en bättre självkänsla men det finns (enligt mig) fem stycken tips som är centrala för att man överhuvudtaget ska kunna få en bättre självkänsla. Dessa fem tips är centrala därför att dem genomsyrar hela ens självkänsla och bemästrar man dem så är man på god väg!

**1. Gör din kropp till din vän!
**- Att ha en balans mellan kropp och själ är oerhört viktigt, vi måste lyssna till vad både vårt inre och yttre vill och behöver. Mia Törnblom säger att kroppen är det hus som själen bor i och även om man inte har en fantastisk villa med havsutsikt så ska vi ju inte strunta i att göra vår balkong så mysig som möjligt. Det innebär att även om vi inte ser ut som t ex supermodeller så ska vi ändå älska och se om vår kropp, för den är DIN!

2. **Förlåt dig själv!
**Vi vet att alla begår misstag, och dessa misstag kan även gälla mot en själv. Därför ska du börja med att förlåta dig själv för saker som du tycker att du har gjort fel. Man kan sätta sig ner i lugn och ro med papper och penna och skriva ner vad du känner och tycker. "Jag väljer att förlåta mig själv för att jag har…" När man har skrivit det man tycker att man har gjort fel kan man avsluta med "Jag är värdefull och precis så härlig ändå!".

**3. Du äger ditt liv!
**Kom ihåg att det är DU som äger DITT liv - ingen annan! När du väl har tagit kontrollen och ägandet över ditt liv kommer du att kunna må bättre. För när vi tar ansvar för våra egna tankar och känslor och handlingar och även våra vanor kommer vi att må bättre.

**4. Alla gör vi misstag!
**Som rubriken säger så gör vi alla misstag MEN vi behöver ett starkt inre för att VÅGA göra misstag och ändå tycka att vi är värdefulla och duger som vi är. För att våga göra misstag och för att kunna öka sin självkänsla gäller det att du verkligen intalar dig och tror på att det inte är fel på dig om du gör misstag, att kunna låta bli att jämföra sig med alla andra jämt och ständigt!

**5. Att vara ledsen är inget att skämmas över!
**Det är helt okej och helt naturligt att vara ledsen och inte må bra, det är inget som man borde skämmas över. Att tillåta sig själv att vara ledsen och må dåligt - det är superviktigt och helt okej.

/ Mia, sajtvärd för Självkänsla och Psykologi.

Annons:
Fridaaaa
1/2/11, 1:15 PM
#1

Bra artikel :D

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

lillaisa
1/2/11, 1:22 PM
#2

Jättebra!

/IsaGlad

Mia
1/2/11, 2:38 PM
#3

Tack, kul att ni gillar den Glad

/ Mia, sajtvärd för Självkänsla och Psykologi.

Maria
1/3/11, 11:46 AM
#4

Jättebra artikel med många tänkvärda tankarGlad

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

[Sisa]
1/3/11, 12:38 PM
#5

Säger som er andra..verkligen bra..Kyss

Mia
1/3/11, 4:27 PM
#6

Kul att ni gillar den!! Glad

/ Mia, sajtvärd för Självkänsla och Psykologi.

Annons:
xxmammaxx
1/3/11, 10:34 PM
#7

Ricktigt bra.

Men för många är det välldigt svårt att tänka och göra så. För tänkte man och jorde så, så skulle många möta motgång och besvikelse.

men det var riktigt fint skrivet!

Mia
1/4/11, 10:06 AM
#8

#7 Tack! Självklart, det är enormt svårt, det är jättesvårt för mig med men om man iallafall börjar med något litet och försöker så kommer man långt. Vad menar du med att man möter motgång och besvikelse?

/ Mia, sajtvärd för Självkänsla och Psykologi.

xxmammaxx
1/4/11, 4:36 PM
#9

#8 Jo det jag menar med det är att skulle tillexepel jag tänka och göra så.

Gråta tillexempel = Gör du det  så är man barnslig och omogen

Och borde söka hjälp för det ska man ju inte göra varge dag!

och sedan att älska sin kropp det är svårt det med eftersom man oftast inte hör någon som säjjer någe bra utan bara fulheter!

Och att äga sitt eget liv ja jag har ju sjäv valt att leva som jag gör. i hopp om att personen i fråga kanske ändrar sig och börjar bry sej och lyssna på vad man säjjer och visa hänsyn..

Mia
1/6/11, 2:35 PM
#10

#9 Visst är det svårt att älska sin kropp - jag älskar ju inte min kropp! Men jag är på god väg eftersom jag ACCEPTERAR hur jag ser ut. Vissa delar gillar jag och andra är jag inte så nöjd med men jag accepterar dem. Angående att man inte hör andra säga positiva saker om sin kropp - vad gör det? Det är DU som ska gilla DIN kropp på ditt eget bevåg - inte på andras.

Och du säger att du äger ditt liv genom att själv välja att leva som du gör, i hopp om att en person ska ändra sig. Då äger du ju inte ditt liv eftersom du gör saker i hopp om att den personen ska ändra sig. Och angående att gråta, jag tycker verkligen inte att det är omoget och barsnligt.. Gråta är naturligt och något som behövs för att lätta på spänningar!

/ Mia, sajtvärd för Självkänsla och Psykologi.

xxmammaxx
1/6/11, 3:35 PM
#11

#10 Nej det tycker inte jag heller! men det är ju vad andra tycker. Det käns inte bra att hela tiden höra massa nedsättande saker.. Det är skitjobbigt!

Mia
1/7/11, 8:17 PM
#12

#11 Jag tänker inte säga att jag fullt ut skiter i vad andra människor tycker, men till stor del gör jag det. Iallafall när det gäller om saker såsom att gråta eller att äga ens eget liv. Att gråta är helt naturligt och jag tycker nog snarare synd om de människor som säger att det är barnsligt och omoget att gråta.

Jag förstår absolut att det är jobbigt att höra nedsättande saker, men om det är människor som inte står en nära kan man ju välja att radera dem ur ens liv och på så sätt gå vidare mot en positiv era Glad

/ Mia, sajtvärd för Självkänsla och Psykologi.

xxmammaxx
1/8/11, 1:05 PM
#13

#12 Ja hade det vart en vän så hade det vart lätt men nu är det sambon

Annons:
Upp till toppen
Annons: