Självförtroende

Hur man stärker sitt självförtroende

2010-09-19 23:20 #0 av: Mia

Har du dåligt självförtroende? Här kommer några tips på hur du kan öva upp den.

Självförtroendet är som vi har lärt oss i tidigare artikel den tilltro vi har till oss själva. Alltså förmågan att tro på oss själva och att vi kan klara av saker. Har man dåligt självförtroende har man inte denna tilltron till sig själv och är enormt rädd för att misslyckas.

Den största rädslan för att man inte vågar visa upp sitt självförtroende eller berätta om saker man är bra på/har genomfört är för att man är rädd för att misslyckas. Vi människor bryr oss alldeles för mycket om vad andra tror och tänker om oss och att misslyckas är förknippat med något negativt.

Hur ska man då göra för att kunna förbättra sitt självförtroende? Även här kan det ta lång tid och kräva mycket engagemang för att kunna förbättra det, men i slutändan är det alltid värt det.

Först och främst kan man börja med att sträcka på sig! Det behöver inte vara så avancerat, när man sträcker på sig och går rakryggad utstrålar man självsäkerhet och man känner sig även mer attraktiv. Så därför ska du sträcka på dig och vara stolt!

IMG_0121.JPG


Det andra man kan göra är att sluta skjuta upp saker! Har du något du skulle vilja göra men som du har skjutit upp pga olika anledningar? Sluta skjuta upp det och påbörja det du vill göra redan idag! Man kan också lura hjärnan och låtsas som om man redan har bra självförtroende, man kan fejka sig till ett bra självförtroende och till sist tror man på det själv!

Ser du problem överallt i det du tänker? T ex "Jag är lat!" eller "Men jag kan inte motivera mig till det". Tänk istället att du ska fokusera på lösningen istället för problemet. Om du nu är lat hur ska du då kunna lösa det? Hur ska du kunna lösa så att du orkar motivera dig till saker? Se möjligheterna i dina tankar istället för problem.

Slå bort dina negativa tankar! Tankar som "jag klarar inte av det" ska försvinna ifrån dina tankebanor. Ändra ditt tankesätt och tänk istället "jag ska göra mitt bästa" eller "jag kan fixa det här". Det är inte hela världen om du trots allt inte skulle klara av det för vet du vad? Man lär sig av sina misstag!

Istället för att sätta upp stora orealistiska mål - sätt upp små mål istället! Sätt upp ett mål som du vet att du kan klara av och som inte är alldeles för stort att uppnå och uppnå sedan målet! När du har uppnått målet kommer du att må så bra och dessutom vilja uppnå ännu fler mål och till sist ännu större mål.

Lycka till! Och tänk på att det tar tid, ge inte upp!

 

Text & information: Mia, Egoobosting, sajtvärd.
Bilder: Mia, Egoboosting, sajtvärd.

/ Mia, sajtvärd för Självkänsla och Psykologi.

Anmäl
2010-09-19 23:20 #1 av: Mia

Bilder kommer att komma i artikeln inom kort!

/ Mia, sajtvärd för Självkänsla och Psykologi.

Anmäl
2010-09-25 00:26 #2 av: Mia

Nu finns det bilder i artikeln! Hoppas ni gillar den.

/ Mia, sajtvärd för Självkänsla och Psykologi.

Anmäl
2010-10-01 12:09 #3 av: Hovgarden

Jätte bra artikel

Anmäl
2010-10-01 13:41 #4 av: Mia

#3 Tack!

/ Mia, sajtvärd för Självkänsla och Psykologi.

Anmäl
2011-05-27 11:09 #5 av: [Lisake]

Puttar upp för en bra artikel.Glad

Är inne i en period där jag skjuter upp saker och ting.måste ta mig an det hur det än känns,det kan inte mer än bli fel och det har jag redan blivit så man får börja om på nytt igen.så man får skratta åt eländet i stället fast det känns i en.man är bara en mänska trots allt.

Anmäl
2011-05-28 20:01 #6 av: Mia

#5 Det har du rätt i! Man får lov att göra fel och misslyckas, man kan alltid börja om från början och till slut kanske man till och med kan skratta åt det som du skriver. Det är när man har gjort något svårt som man känner sig väldigt duktig och starkare i sig själv.

/ Mia, sajtvärd för Självkänsla och Psykologi.

Anmäl
2011-06-12 23:10 #7 av: stina63

Jättebra artikel du har skrivet. Glad

Anmäl
2011-06-13 12:48 #8 av: Mia

#7 tack så mycket Glad

/ Mia, sajtvärd för Självkänsla och Psykologi.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.