Självkänsla

God ekonomi

2012-04-03 19:50 #0 av: [Vargöga]

Pengar är roten till allt ont heter det men är det verkligen så?

Man kan inte köpa kärlek för pengar och om man har massvis med pengar blir vi lyckligare då?

Men för medelsvensson och de fattiga i våra nordiska länder så är "god ekonomi" ett stort avgörande inte bara för att ha någonstans att bo och ha något på bordet at äta.

En god ekonomi är ävent bra för självkänslan. Hur många gånger har du inte betalat av räkningar och kännt dig duktig? Att du faktiskt hade råd att betala alla räkningar och ändå fått en slant över till maten och bensinen.

Att få sin ekonomi ordnad kan göra massor för din självkänsla och självförtroende. Jag har idag fått nyttja detta. Jag har via en ekonomirådgivning blivit av med flera abonnemang som jag samlat på mig. Det känns så skönt att det är uppklarat och att jag får lite mer att leva för.

Dessutom var jag till banken idag och släppte "bomben". Jag bad om lån utan borgenär för att samla alla skulder till ett enda lån. Det gick vägen och idag mår jag bra då jag vet att det ekonomiska kommer att ordna sig.

Jag är inte rik och inte fattig heller trots sjukpension. Så det lilla jag klarar av är bara ett plus i kanten. Trodde jag skulle hamna i personlig konkurs när jag flyttade ifrån min man.

Vi kan om vi bara orkar och vill. Vi är starka och det skall ingen få ta ifrån er. Kämpa trots att det är svårt. En vacker dag kan det vända. Jag håller tummarna för er alla.

Skrattande

Anmäl
2012-04-05 08:03 #1 av: theone2

Bara jag som anser detta är en dolk med knivar i två ändar?

Ena sidan är att du blir nöjd ( tillfreställd ) av att kunna betala andra är missnöjd och orolig av att inte kunna. Detta skapar problem åt båda håll. Om ditt månde skall ligga på hur bra du klarar dig via pengar, vänner, folk, familj, saker, djur och så vidare så kommer det ALTID var problem. Aldrig komemr du bli helt nöjd och alltid fundera på om du kan få in mer av något, ändra något eller på annat sätt förnya.

Så problemet blir varken du kan betala elelr inte ett missnöje i slutet. Tyvärr.. Det handlar i grunden av behovet att tillfreställa sig mer än vad du kan göra för tillfället..

Anmäl
2012-04-06 11:57 #2 av: Symfoni

#0 Visst är det skönt att få samla upp räkningarna, så lätt att något går snett när dom är många. Grattis till banklånet!

Jag har också sjukpension och det blir inte många kronor över när räkningarna är betalda och maten inköpt. Det som finns använder jag till något som sätter en liten guldkant på tillvaron, t.ex. en kopp 'fikapaus' på stan. Ibland kan jag få spara till 'guldkanten', men vad gör det. Skrattande

 

#1 Min farmor sa alltid 'man får rätta munnen efter matsäcken'. Det hon menade, var att man ska se det goda som finns inom räckhåll och inte avundas andra det dom har, skaffar eller gör. Dom hade inte så mycket över, när räkningarna var betalda, men det räckte till mat och en slant att använda till något som gav livet guldkant. Hon var klok, min goa farmor Glad

 

Så länge man inte tittar och suktar efter vad andra gör eller skaffar sig, så finns det massor med 'guldkanter' i livet. Skrattande

Anmäl
2012-04-06 21:01 #3 av: theone2

2 Gillar ditt svar där, för det är just det som det handlar om. Man kan ine hela tiden låta ens ego att vilja ha mer styra heller så klart inte dö av för lite pengar.. Men att säga man behöver pengar för att tillfreställa sig då är man fel ute tycker jag.

Anmäl
2012-04-06 21:44 #4 av: Symfoni

#3 Glad "säga man behöver pengar för att tillfreställa sig då är man fel ute tycker jag.", Håller med dig.

Däremot kan man drömma om vad man skulle vilja göra, om man vann storvinsten (som aldrig kommer), det kan vara en guldkant på sitt vis. Men drömma och behöva, är två skilda saker.

Anmäl
2012-04-06 21:52 #5 av: theone2

Hmm jag har aldrig drömt om det, aldrig ens funderat. jag vann en miljon för ca 6 år sedan det var mer som hap.. Jag är nog väldigt ointresserad av pengar *ler*

Anmäl
2012-04-06 23:26 #6 av: Symfoni

#5 och där fick jag Skrattande som skrev att det inte händer.

Jag funderade för några år sedan och konstaterat, att jag är en trist 'j-el' som hade svårt att bestämma mig för annat än praktiska saker...slutbetala lån och ta ett snack med banken om det som blir över.

Anmäl