Berättelser ur livet

Kärleken till ett land

2012-05-21 19:14 #0 av: [Vargöga]

Någon har säkert drömt om ett land som ni skulle vilja flytta till eller som jag att prata konstant om Norge sedan jag var 2-3 år gammal.

Denna artikel kanske inte har med självkänsla att göra men jag vill berätta.

Jag har alltid haft förkärleken till Norge sedan barnsben men grejen är att jag aldrig satt min fot i detta land. Jag tror att jag i ett tidigare liv bott där.

Norge är i mitt hjärta och håller på Norge i de flesta tävlingar både i sport och musik.

Kanske har ni något land som ni drömmer om, berätta om det i detta inlägg. Då kan vi fylla på hela världen till slut.

 

Anmäl
2012-05-30 10:18 #1 av: sighni

Jag har två länder som jag tycker mycket om Frankrike och Sydkorea.

Jag har varit i Frankrike men inte ännu i Sydkorea. Jag hoppas kunna komma dit någon gång. Jag har läst franska och jag skulle väldigt gärna vilja lära mig koreanska. Så här långt har jag inte funnit någon kurs i det men nu har jag hittat på nätet en möjlighet att lära mig lite. Jag har en bekant i Sydkorea som varit i Sverige och hälsat på men som sagt jag har inte ännu kommit dit. Det vore en dröm!

Jag tycker om det franska språket och om naturen likaså i Sydkorea är det väldigt vackert, både naturen och de äldre byggnaderna. De har väldigt fina folkdräkter också. Jag tycker också att koreanerna är ett väldigt vackert folk.

Anmäl
2012-05-30 19:30 #2 av: [Vargöga]

Låter härligt. Jag har varit i Frankrike en gång. Vi (jag och min syster) hade en hel del timmar att döda så vi for till Eiffeltornet. Vi var på väg till Spanien med tåg därav den långa väntetiden i Paris.

Anmäl
2012-06-04 19:28 #3 av: Inaarah

Har en otrolig kärlek till Frankrike, och språket. Åkte till Paris för snart ett år sedan - och kände mig så hemma i staden, landet och atmosfären. Jag tror det har att göra med att jag relaterar Frankrike till saker som jag associerar med en enorm personlig utveckling, i stort sett där jag hittade mig själv helt och hållet. I efterhand har jag besökt Berlin två gånger, London och övriga storstäder, men upplever inte alls samma starka anknytning till vare sig länderna eller städerna.

Till hösten, då jag börjar gymnasiet, kommer jag gå fransk sektion - vanlig samhäll beteendevetenskap där du läser närmare fyrtio procent av kurserna på franska, samt har hundrasextio minuter i veckan där du koncentrerat fokuserar på en språklig utveckling. Skolan jag valt satsar på resor, kultur och språk framför t.ex lockbeten som datorer, vilket innebär planerade resor (varav en innebär att åka till Paris och plugga historia på universitetet), samt stipendiefonder att söka generösa resebidrag från upp till att jag fyller tjugotre år. Tror detta kommer ge mig fantastiska erfarenheter, ytterligare personlig utveckling samt stimulans - att få resa världen över, tala franska och samtidigt öppna portarna för högskolestudier i Paris efter gymnasiet (möjlighet till det har jag tack vare gymnasiets stipendier).

Never make permanent decisions on temporary feelings.

Anmäl
2012-06-04 20:09 #4 av: [Vargöga]

Har varit i Paris en gång (under några timmar bara) och då åkte jag upp till Eiffeltornet. Tungan ute

Anmäl
2012-06-04 20:47 #5 av: Inaarah

#4: Åker du dit igen rekommenderar jag att köpa något gott ätbart och att sätta sig vid kanten till Seine i solnedgången. Eller ströva längs gatorna i Marais - gäller att hitta de mindre turistiska smultronställena. Även om Eiffeltornet är underbart det med. ;)

Never make permanent decisions on temporary feelings.

Anmäl
2012-06-04 20:50 #6 av: [Vargöga]

Jo det skulle man kunna göra. Tänk att få ta med mina flickor dit eller någon annanstans är denna ö. Om ca 5 år har jag ett sparat kapital så jag tänkte fara med mina flickor någonstans.

Anmäl
2012-06-04 20:55 #7 av: Inaarah

Åh, vad roligt för dem! Vad glad jag blir att du prioriterar så. Det går ju att göra resor och utflykter i all enkelhet, och det är nog vad som är mest uppskattat. :)

Never make permanent decisions on temporary feelings.

Anmäl
2012-06-04 21:00 #8 av: [Vargöga]

Jo det tror jag också att dom kommer att uppskatta men vi får se vad  dom tycker om 5 år. Då är äldsta 15 år och den yngsta 10,5 år. Den äldsta kanske inte vill fara någonstans när hon är tonåring. Haha!

Anmäl
2012-06-04 21:07 #9 av: Inaarah

Been there done that. ;) En lång utlandssemester med mina föräldrar var inte jätteuppskattat en period i mitt liv, men jag reser å andra sidan ganska mycket. Tror säkerligen de är intresserade av att följa med på någon resa! Någonstans i den åldern brukar man också växa till sig i sig själv och se nya värden i livet.

Never make permanent decisions on temporary feelings.

Anmäl
2012-06-05 07:12 #10 av: [Vargöga]

Låter toppen. Skrattande

Anmäl
2012-06-05 22:00 #11 av: [NoOrdinaryGirl5]

Storbritannien, USA, Indien och Bolivia. Alltid varit svag för dessa länder, på grund av olika anledningar. Älskar Engelska, så naturligt blev det Storbritannien och USA. Sedan läste jag en bok om några pojkar som bodde i Bolivia, och Indien kom med pga min lärare kom därifrån =)

Anmäl
2012-06-06 07:24 #12 av: [Vargöga]

Spännande. Skrattande

Anmäl
2012-06-06 12:01 #13 av: sighni

Vi är nog många som gillar Frankrike skulle jag tro. Jag reser gärna dit igen. Nu planerar jag en resa till SydKorea som jag hoppas ska bli av nästa år. Det vore otroligt att få komma dit!

Jag har blivit medlem i en vänskapsförening och försöker lära mig deras alfabet. Jag saknar dock någon som kan tala språket då det skulle vara lättare om jag fick höra fonemen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.