Annons:
Etikettberättelser-ur-livet
Läst 7126 ggr
[Vargöga]
2012-05-21 19:14

Kärleken till ett land

Någon har säkert drömt om ett land som ni skulle vilja flytta till eller som jag att prata konstant om Norge sedan jag var 2-3 år gammal.

Denna artikel kanske inte har med självkänsla att göra men jag vill berätta.

Jag har alltid haft förkärleken till Norge sedan barnsben men grejen är att jag aldrig satt min fot i detta land. Jag tror att jag i ett tidigare liv bott där.

Norge är i mitt hjärta och håller på Norge i de flesta tävlingar både i sport och musik.

Kanske har ni något land som ni drömmer om, berätta om det i detta inlägg. Då kan vi fylla på hela världen till slut.

Annons:
sighni
2012-05-30 10:18
#1

Jag har två länder som jag tycker mycket om Frankrike och Sydkorea.

Jag har varit i Frankrike men inte ännu i Sydkorea. Jag hoppas kunna komma dit någon gång. Jag har läst franska och jag skulle väldigt gärna vilja lära mig koreanska. Så här långt har jag inte funnit någon kurs i det men nu har jag hittat på nätet en möjlighet att lära mig lite. Jag har en bekant i Sydkorea som varit i Sverige och hälsat på men som sagt jag har inte ännu kommit dit. Det vore en dröm!

Jag tycker om det franska språket och om naturen likaså i Sydkorea är det väldigt vackert, både naturen och de äldre byggnaderna. De har väldigt fina folkdräkter också. Jag tycker också att koreanerna är ett väldigt vackert folk.

[Vargöga]
2012-05-30 19:30
#2

Låter härligt. Jag har varit i Frankrike en gång. Vi (jag och min syster) hade en hel del timmar att döda så vi for till Eiffeltornet. Vi var på väg till Spanien med tåg därav den långa väntetiden i Paris.

Inaarah
2012-06-04 19:28
#3

Har en otrolig kärlek till Frankrike, och språket. Åkte till Paris för snart ett år sedan - och kände mig så hemma i staden, landet och atmosfären. Jag tror det har att göra med att jag relaterar Frankrike till saker som jag associerar med en enorm personlig utveckling, i stort sett där jag hittade mig själv helt och hållet. I efterhand har jag besökt Berlin två gånger, London och övriga storstäder, men upplever inte alls samma starka anknytning till vare sig länderna eller städerna.

Till hösten, då jag börjar gymnasiet, kommer jag gå fransk sektion - vanlig samhäll beteendevetenskap där du läser närmare fyrtio procent av kurserna på franska, samt har hundrasextio minuter i veckan där du koncentrerat fokuserar på en språklig utveckling. Skolan jag valt satsar på resor, kultur och språk framför t.ex lockbeten som datorer, vilket innebär planerade resor (varav en innebär att åka till Paris och plugga historia på universitetet), samt stipendiefonder att söka generösa resebidrag från upp till att jag fyller tjugotre år. Tror detta kommer ge mig fantastiska erfarenheter, ytterligare personlig utveckling samt stimulans - att få resa världen över, tala franska och samtidigt öppna portarna för högskolestudier i Paris efter gymnasiet (möjlighet till det har jag tack vare gymnasiets stipendier).

[Vargöga]
2012-06-04 20:09
#4

Har varit i Paris en gång (under några timmar bara) och då åkte jag upp till Eiffeltornet. Tungan ute

Inaarah
2012-06-04 20:47
#5

#4: Åker du dit igen rekommenderar jag att köpa något gott ätbart och att sätta sig vid kanten till Seine i solnedgången. Eller ströva längs gatorna i Marais - gäller att hitta de mindre turistiska smultronställena. Även om Eiffeltornet är underbart det med. ;)

[Vargöga]
2012-06-04 20:50
#6

Jo det skulle man kunna göra. Tänk att få ta med mina flickor dit eller någon annanstans är denna ö. Om ca 5 år har jag ett sparat kapital så jag tänkte fara med mina flickor någonstans.

Annons:
Inaarah
2012-06-04 20:55
#7

Åh, vad roligt för dem! Vad glad jag blir att du prioriterar så. Det går ju att göra resor och utflykter i all enkelhet, och det är nog vad som är mest uppskattat. :)

[Vargöga]
2012-06-04 21:00
#8

Jo det tror jag också att dom kommer att uppskatta men vi får se vad  dom tycker om 5 år. Då är äldsta 15 år och den yngsta 10,5 år. Den äldsta kanske inte vill fara någonstans när hon är tonåring. Haha!

Inaarah
2012-06-04 21:07
#9

Been there done that. ;) En lång utlandssemester med mina föräldrar var inte jätteuppskattat en period i mitt liv, men jag reser å andra sidan ganska mycket. Tror säkerligen de är intresserade av att följa med på någon resa! Någonstans i den åldern brukar man också växa till sig i sig själv och se nya värden i livet.

[Vargöga]
2012-06-05 07:12
#10

Låter toppen. Skrattande

[NoOrdinaryGirl5]
2012-06-05 22:00
#11

Storbritannien, USA, Indien och Bolivia. Alltid varit svag för dessa länder, på grund av olika anledningar. Älskar Engelska, så naturligt blev det Storbritannien och USA. Sedan läste jag en bok om några pojkar som bodde i Bolivia, och Indien kom med pga min lärare kom därifrån =)

[Vargöga]
2012-06-06 07:24
#12

Spännande. Skrattande

sighni
2012-06-06 12:01
#13

Vi är nog många som gillar Frankrike skulle jag tro. Jag reser gärna dit igen. Nu planerar jag en resa till SydKorea som jag hoppas ska bli av nästa år. Det vore otroligt att få komma dit!

Jag har blivit medlem i en vänskapsförening och försöker lära mig deras alfabet. Jag saknar dock någon som kan tala språket då det skulle vara lättare om jag fick höra fonemen.

Annons:
[Rosethorn]
2012-06-15 17:45
#14

Har två länder som jag känner en stark dragning till. Anledningarna till varför har jag faktiskt kommit på efteråt. x) Det är som om jag började tycka om de på automatik.

Dessa är Irland och USA.

Många blir antipatiska när jag nämner att jag tycker så mycket om USA, men jag kan helt enkelt inte hjälpa det. Jag kan ha svårt för politiken i landet, samtidigt som det ligger något riktigt romantiskt över den konservativa södern i t.ex. Texas. <3 Jag är helt fast. Det är min utopi. Enkeltheten, det vackra landskapet, kulturen, människorna. Det känns så främmande och välbekant på samma gång! Kan känna igen mig i det du skrev, att det liksom känns som om man har levt där i ett annat liv.

Älskar också Sierra Nevada och Lake Tahoe. Om jag känner mig nere så gör jag en bildsökning på dessa på google och känner mig genast på bättre humör. Eller rancher av olika slag och cowboyhattar! xD I just love it!

Irland ligger också varmt om hjärtat. Också på grund av kulturen och det otroligt vackra landskapet och slotten och slottsruinerna! Det är något sagolikt över den ön och det är verkligen lockande. Gillar dessutom deras inhemska språk, iriskan, som också är mycket vacker. <3

Åh. Min dröm är att studera i USA och bo i Irland. Hoppas verkligen på att det blir så.! :-)

Upp till toppen
Annons: