Självkänsla

Musik

2012-06-17 17:06 #0 av: [Vargöga]

När jag vill få energin att öka så brukar jag lyssna på musik. Vad gör du?

Musik för mig är något positivt men jag är nog som de flesta andra att när man är deppig så orkar man inte lyssna på musik men jag har kommit fram till att jag blir lättare i humöret. Min favoritgrupp just nu är Nightwish och dom tycker jag passar bra när jag är deppig och glad.

Lyssna gärna på en musik som du kan texten till eller känner igen för då får åtminstone jag en positiv energi och orkar kanske laga den där måltiden som annars inte skulle bli av.

Är det en "svängig" musik så dansa och sjung till den. Fånigt eller ej men du får en kick av detta. Jag vet för jag har testat detta massor a gånger. Barnen mina brukar skratta åt mig men det struntar jag i. Kommer dom i närheten av mig så brukar jag ta i deras händer och dansa med dom.

Vilken musik brukar du lyssna på?

Min musikspelare finns i min Nokia

Anmäl
2012-06-17 18:30 #1 av: [Rosethorn]

Hmm...

Jag brukar faktiskt välja musik antingen efter vilken sinnesstämning jag för tillfället har eller vilken sinnesstämning jag vill nå. Genré har ingen större betydelse heller. Däremot instrumenten och takten, själva känslan låten ger mig. Låttexten kan ha betydelse om jag ser någon mening i den, annars är det ingen detalj jag brukar haka upp mig på. ^^

För att jag ska benämna en låt som min favoritlåt så ska den ha en symbolisk och/eller talande text, instrument som jag kan urskilja och sångaren får gärna ha en originell röst, om inte så ska den i alla fall gå bra ihop med intrumenten.

Som sagt spelar genre ingen större roll för mig. Lyssnar mest på jazz och blues, gärna från 50- och 60-talet då de har en positivt påverkan på mig (blir lugn, glad, tillfredställd.) Även klassisk musik har denna effekt och är den enda musiktyp jag kan studera till.

Men eftersom jag älskar att "leka" med sinnesstämingar och även är rätt ambivalent som person så går goth metal lika bra som dance, techno och house. Populär musik likaså.

Har därför inget/ingen direkt favorit- band/artist.

När jag är ensam hemma brukar jag gå runt med mp3:n, dagdrömma och dansa! xD I mitt huvud ser det förstås mycket proffsigt och smidigt ut, men i verkligheten... Det är väl aningen annorlunda. Haha. Men det är vana jag inte kan (eller vill) ändra på. <3

Anmäl
2012-06-17 18:57 #2 av: [Vargöga]

Det sista du skrev låter som mig. I mitt huvud ser allt så smidigt ut men i verkligheten är något annat.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.