2018-08-05 02:07 #0 av: Scintilla

Vill inte gå och lägga mig riktigt än så tänkte att jag kunde skriva ett litet inlägg här såhär mitt inne på kvällskvisten (läs: efter midnatt).

Vad är dålig självkänsla? Är det ett dåligt självförtroende? Att man ser ner på sig själv? (nervärdering: "Jag kan inte... Jag är sämst... Jag klarar inte av... Jag är inte bra på...") Eller är det att man har svårt att känna vad man vill, känner eller tycker?

Jag har tittat en del på olika youtube videos och några av dessa är videos om narcissism för att jag har svårt att förstå/greppa om vad det faktiskt är. Och som jag förstår det så är det lite som att "jag är bäst, felfri, alla andra är sämre än mig" och att de saknar lite empati och skuldkänslor och allt vad det innebär (men inte helt?). Att de bara har sina egna mål och karriärer i sikte och struntar i vilka "lik" de kliver över för att nå dit. Om de gör saker för andra så är det för sin egna vinning och de kan ha utstrålning och karisma.

Jag funderar lite på ifall narcissism är tvärt om för dålig självkänsla (självförtroende?)

[Narcissism vs. dålig självkänsla/självförtroende]
Jag är bäst! vs. jag är sämst.
Jag ska bli chef över det största företaget inom IT! vs. Jag vet inte om jag skulle klara av att arbeta med IT support, jag kanske inte kan tillräckligt mycket.
Om jag anordnar det här, så är du skyldig mig en tjänst i framtiden. vs. Vad bra det kändes att hjälpa min arbetskamrat .
Hela världen får plats i min hand! - Jag är liten och obetydlig i denna stora värld...

Det är helt okej om ni inte håller med mig eller vad som. Det här är bara lite tankar som har ploppat upp i mitt huvud och jag hoppas du som läser förstod! :D